July 15, 2011

Job description

Jag jobbar alltså på Atlas Copcos Treasury. Vilket fungerar ungefär som Atlas Copcos egen bank tex när våra säljbolag runt om i världen behöver låna pengar eller placera pengar ska de ringa oss eller när de behöver växla pengar ska de också kontakta oss. Vi på Treasury ansvarar för den externa bankrelationen och ska se till att banker runt om i världen servar och ger bra pris till våra bolag på de tjänster de behöver. Vi gör några andra grejer också men det struntar vi i nu.

Eftersom det är Treasurys ansvar att se till att våra bolag får bra service och priser av banker plus att Atlas Copco bolagen följer de policies vi har satt upp har vi Treasuryhubbar med olika geografiska ansvarsområden. Vi har en i Shanghai, Johannesburg, Luxembourg, Antwerpen och i Parsippany. Ja det sista är Treasury Americas där jag ska vara.

Jag kommer att jobba tillsammans med en Erica som har jobbat på Treasury i USA i fyra år. Tidigare har Treasury Americas hetat Treasury North America och då har man ansvarat för bolagen i USA och Kanada. Nu är tanken att det ska expanderas och även Sydamerika ska tas in i funktionen. Det här innebär att jag och Erica kommer resa runt i Sydamerika till våra bolag och prata med dem om vilka Treasurytjänster de behöver, vilka banker de jobbar med och sen försöka ge dem en bra lösning. Eftersom jag bara har ett ettårskontrakt kommer vi givetvis inte att hinna med alla länder utan tanken är mer att vi ska starta med några av de stora länderna (Brasilien, Chile, Mexico) för att se hur det går och sen bygga vidare på det.

15 dagar kvar nu. s h i t s h i t s h i t vad snart.

No comments:

Post a Comment