June 28, 2012

Stone Barns Center for Food and Agriculture

I söndags åkte jag, Nina och Max en timme norrut i NY-state. Det var dags att besöka en ekologisk, som egentligen inte kallar sig ekologisk, bondgård vi hittat. Vi fick veta att ägaren hade valt att inte kalla sig för en ekologisk eftersom han tyckte att när man får den stämpeln handlar det så mycket av vad man inte fick göra. Det här var ju saker de ville göra.  Verksamheten är helt transparent så vem som helst kan komma dit och se att grisarna går och bökar i skogen, grödorna odlas utan besprutning och hönorna pickar på en äng. Konsumenten som kan vara du eller jag eller en restaurang ser direkt att gården arbetar efter ett hållbart ekologiskt system.

Vi gick en rundvandring på två timmar och fick se olika sorters hönor, kossor, grisar och deras kultingar, gås, kalkon, grönsaker, ängar och hagar. Det var himla fint att få komma ut på landet och se lite grönt och djur.











No comments:

Post a Comment