December 11, 2011

SantaCon

I lördags var det SantaCon i New York (och en massa andra städer). SantaCon är en gigantisk barrunda för tomtar dvs folk klär ut sig till tomtar och går i samlad trupp från bar till bar. Redan klockan nio på morgonen mötte jag tomtar som var på väg in till Manhattan. Tydligen gick startskottet kl. tio nere i financial district. Vi bestämde oss dock för att hänga på tåget lite högre upp och lite senare (kl. 14) vid public library.

På väg till Public Library. Erik stod för nästan all utsmyckning. Alvhatten blinkade och sjöng julmusik nästan hela tiden. 

Väl framme vid biblioteket sprang vi in i det här gänget. Man ser inte det här men folk hade klätt ut sig till allt möjligt ganar, renar, snögubbar.  

Man får ju absolut inte dricka öl öppet men det funkar bra när man har en tomteluva. Slungades tillbaka 15 år i tiden. Hela upplevelsen gjorde i och för sig att man kände sig som student minus igen.  

Genie var fin med bjällror. 

Efter att ha följt efter tomtemassan hamnade vi på en klubb. Kändes mycket märkligt att trilla in på en klubb kl 15 men vi högstadiedansade på scenen så mycket vi bara kunde. 

Fullt med tomtar vilket var ännu mer märkligt än att gå på klubb mitt på dagen. 

Hejhej!

Efter ett tag tröttnade vi på klubben och åkte ner till en bar i West Village. Fullt med tomtar där också. Tyckte nästan synd om alla barn som under ett par timmar fick se lite för många fulla tomtar. 

Men inne på baren fanns inga barn och vi kunde dansa några timmar till innan det var dags för andra fester. 

No comments:

Post a Comment